In Unit 1 zitten op dit moment 17 kinderen. Onze unit bestaat uit de groepen 1, 2 en 3.

Elke ochtend starten we met een inloop. Tijdens de inloop staat er een werkje klaar, mag je zelf een werkje kiezen of spelen we in de hoeken. Het kan ook zijn dat je een werkje samen met de leerkracht doet. 

Hoe ziet een dag in de unit eruit? 

- 09.00u-10.00u: lezen, spelen in de hoeken, activiteit met de leerkracht.
- 10.00u-10.30u: kringmoment, eten en drinken. 
- 10.30u-10.50u: de hele school speelt buiten. 
- 10.50u-11.30u: omdat kleuters meer beweging nodig hebben spelen zij dit moment buiten met de onderwijsassistent. Wanneer er voldoende kinderen in groep 3 zitten, krijgen die van de leerkracht rekeneonderwijs.Het kan zo zijn dat dit niet elke dag gebeurt. 

- 11.30u-12.00u: de hele school is aan het lezen, of doet leesactiviteiten. 
- 12.00u-12.30u: lunchen en buiten spelen. 

- 12.30u-14.30u: gymmen, muziek, techniek, thema en knutselen. 

Op vrijdag is het fruitdag. De kinderen nemen dan fruit en wat te drinken mee naar school voor de pauze van 10.15u. Op de overige dagen zijn ook schoolkoeken en brood toegestaan. Snoep en chocolade (zoals bijvoorbeeld Kitkat) mogen niet onderschooltijd worden genuttigd.

Elke maandag, dinsdag en donderdagmiddag werken we aan thema's. Tijdens thematijd kijken we filmpjes, zingen we liedjes, maken we uitstapjes, werken we in de hoeken of doen klassikale knutselopdrachten. We bespreken met elkaar wat we in een thema willen doen en leren en proberen dit dan ook met elkaar uit te voeren. 

We proberen ook elk thema een uitje te plannen of het thema in de klas te halen. 
Zo hebben de kinderen tijdens een thema kuikens in de klas gehad, zijn we een keer peren wezen plukken en hebben hiervan perenflappen gemaakt.